Serwis z flanki

Na mojej stronie internetowej znajduje się opis następujących serwisów (sposobu serwowania potraw): familijnego, amerykańskiego, rosyjskiego, francuskiego, angielskiego, polskiego, który jest identyczny jak staroangielski.
Dzięki niemieckiej specjalistce od savoir stołu, która nazywa się Franziska de Au i jest autorką pracy „Zachowanie przy stole” dowiedziałem się, że wyróżnia się jeszcze tzw. serwis z flanki, który polega na tym, ze kelner stawia z lewej strony gościa półmisek, na którym ułożone są mięso i dodatki i sam nakłada sobie (czasami kilkakrotnie) to wszystko na swój talerz.

http://www.savoir-vivre.com.pl/

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Stół i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Serwis z flanki

  1. Wojciech pisze:

    Proponuję, żeby podawał Pan bezpośrednie linki do strony z artykułem. Nawigacja na stronie jest dosyć niewygodna, musiałem poświęcić znaczną ilość czasu na poszukiwania, a i tak znalazłem (prawdopodobnie) nie to, co trzeba: . W tym wpisie omawia Pan tylko trzy sposoby – familijny, rosyjski i angielski, a na koniec wspomina Pan o serwisie polskim.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s