Podawanie win wzmocnionych

Ten problem zasygnalizował Pan Łukasz Ch.: Piszę do Pana z zapytaniem w kwestii podawania win wzmacnianych. Dysponuję kieliszkami do win czerwonych, białych, musujących oraz deserowych. W jakich mogę podać wina wino wzmocnione? Mam tu na myśli szczególnie madery i porto (zarówno wytrawne jak i słodkie) oraz gruzińskie wina wzmacniane.

Oto co czytamy w książce Lynn Rosen pt. „Nakrywamy do stołu”: „kieliszek do porto kształtem przypomina ten do wina, ale jest mniejszy. Podaje się w nim mocne wina serwowane po kolacji. Przynieś go an stół, kiedy nadejdzie czas, żeby podać porto” (. s. 87)..

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przyjęcia, Stół, Wina i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s