Ponownie o miodach pitnych

Ten temat poruszył Pan B.: Spotkałem się gdzieś z opinią, iż miody najlepiej smakują pite z naczyń ceramicznych lub glinianych. Czy biorąc pod uwagę specyfikę tego trunku takie naczynia są dozwolone na przyjęciach czy też spotkaniach?

Są dozwolone.

O naczyniach ceramicznych pierwszy raz słyszę, ale nie przeczę.

Łatwo to sprawdzić według starej metody smakoszy wina. Należy miód wlać w różne naczynia i popróbować z każdego. Z jednego typu smakować będzie najbardziej a i aromat ujawni się tam w większy sposób.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Wina i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s