W sprawie sposobu jedzenia napoleonki

Ten problem poruszyła Pani Ola: W jaki sposób jemy napoleonkę widelczykiem i łyżeczką? Przecież sęk w tym żeby jednocześnie nabrać i krem, i blat.

Widelczykiem oddzielamy kawałek blatu i nagarniamy na niego łyżeczka trochę kremu.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Stół i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „W sprawie sposobu jedzenia napoleonki

  1. LadyM. pisze:

    Napoleonka, rurka z kremem, karpatka to są tak kłopotliwe w jedzeniu ciasta, a przy tym tak mało wykwintne, że nikt sensowny nie powinien ich podawać na oficjalnych przyjęciach. Sama zaliczyłam wpadkę, gdy kawałek odkrojonej widelczykiem kremówki wylądował mi na kolanach i od tej pory unikam jak ognia.Dla osoby uwielbiającej te ciasta najlepszym wyjściem jest kupienie w cukierni na wynos i spokojne zjedzenie w zaciszu własnej kuchni. Bo manewrowanie widelczykiem i łyżeczką, z obawą, że coś gdzieś poleci, gdzie nie powinno, odbiera całą przyjemność jedzenia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s